Fgenet
Image default
Aanbiedingen

Zwangerschapkussens vergelijken? Bekijk hier de Zwangerschapskussen Gids!

Zwangerschapskussen Gids: Wat is precies een zwangerschapskussen?

Het idee achter een zwangerschapskussen is eenvoudig: Het is een kussen of kussen dat is gemaakt om het lichaam van een persoon aan te passen terwijl het groeit en verandert tijdens de zwangerschap. In principe maken ze het slapen tijdens de zwangerschap comfortabeler.

Zwangerschapskussens zijn er in allerlei vormen, maten, stoffen, vullingen en prijzen. Sommige ondersteunen de lengte van het lichaam, terwijl andere wigvormig of boonvormig zijn en net onder je babybump of tussen de knieën passen voor geïsoleerde ondersteuning.

Het belangrijkste om te onthouden is dat er niet één universeel perfect kussen is voor alle zwangere vrouwen (zou ik willen!). Voor sommigen is dit hun eerste zwangerschap en ze zullen niet weten wat goed voelt van het ene trimester naar het volgende. Voor anderen is dit misschien de tweede of derde ronde, en ook al weten ze wat in het verleden heeft geholpen, er kunnen nieuwe uitdagingen of ongemakken zijn.

Het is nuttig om een open geest te hebben en bereid te zijn om verschillende opties uit te proberen om het juiste kussen voor ieders behoeften te vinden.

Wat is een zwangerschapskussen

De voordelen van een zwangerschapskussen
Een van de belangrijkste redenen – zo niet de belangrijkste reden – waarom veel vrouwen kiezen voor een kussen dat speciaal voor de zwangerschap is ontworpen, is om zo comfortabel mogelijk te blijven.

Mensen die al een zwangerschap en bevalling achter de rug hebben, weten dat ze voor de geboorte alle slaap nodig hebben die ze kunnen krijgen. Mensen beginnen aan het ouderschap met een slaaptekort door de tijd die ze besteden aan de bevalling en de geboorte van hun kind. En als het kind er eenmaal is? Het zal moeilijk zijn om in de buurt van acht uur slaap te komen, zeker de eerste paar maanden.

Als je zwanger bent, kan het om verschillende redenen moeilijk zijn om goed te slapen. Een belangrijke oorzaak is rusteloosheid: Naarmate de baby groeit – en jij groeit – kan het moeilijker worden om ’s nachts een comfortabele houding te vinden.

Gelukkig kan een gespecialiseerd zwangerschapskussen de dag (of nacht) redden.

Een goed zwangerschapskussen kan de druk op de ruggengraat, rug en heupen verlichten en de uitlijning van heup, schouder en wervelkolom verbeteren. Een zwangerschapskussen helpt voorkomen dat een aanstaande vrouw op haar buik slaapt in een ongemakkelijke en gevaarlijke positie.

Nog een voordeel? Veel kussens blijken ook na de zwangerschap nog comfortabel en nuttig te zijn. Ze kunnen worden gebruikt om moeders te ondersteunen tijdens het herstel na de bevalling en om te helpen bij het geven van borstvoeding of andere activiteiten na de bevalling.

5 verschillende soorten zwangerschapskussens

Er zijn ongeveer vijf hoofdcategorieën zwangerschapskussens. Hier volgt een beschrijving van elke categorie.

 

Wigkussens zijn populair omdat ze multifunctioneel zijn en zowel tijdens als na de zwangerschap en bevalling kunnen worden gebruikt. De vorm is vaak vergelijkbaar met een wig van kaas en kan komen in zowel ronde en driehoekige opties. Typisch, mensen zet de wig onder hun bult te helpen ondersteunen als ze slapen of rusten. Mensen kunnen de wig ook gebruiken om hun rug of hun benen te ondersteunen.

Zwangerschapswiggen zijn een van de goedkoopste zwangerschapskussens die verkrijgbaar zijn. Veel moeders houden van zwangerschapswiggen omdat ze ook na de bevalling nog praktisch zijn. Comfortabel televisie kijken? Ja. Je normale kussen ondersteunen? Yep. Je hoeft niet zwanger te zijn om te genieten van een zwangerschapswig kussen.

Zwangerschapskussens zijn volledig rond je lichaam gebogen en kunnen je aan meer dan één kant ondersteunen. Ze zijn meestal C- of U-vormig en wiegen je lichaam – en bieden goede ondersteuning voor zowel je nek en rug als tussen je knieën en onder je buik.

Het totale lichaamskussen is een van de populairste soorten zwangerschapskussens omdat het de meeste steun biedt, iets waar veel zwangere mensen naar op zoek zijn als ze het derde trimester ingaan.

6 dingen om te overwegen alvorens te kopen

1. Maat
Het goede nieuws is dat zwangerschapskussens er in heel veel verschillende maten zijn. Hier zijn enkele vragen die u zullen helpen bepalen welke maat voor u het beste is.

  • Waar gaat u slapen?
  • Hoe groot is uw bed?
  • Slapen er andere mensen bij u in bed?
  • Hebt u ruimte om het kussen op te bergen als u het niet gebruikt?
  • Gaat u op reis met uw zwangerschapskussen?

2. Vorm
Sommige kussens zijn ontworpen voor algemeen gebruik, terwijl andere de vorm hebben van een specifiek gebied. Zo zijn wigkussens vaak het meest geschikt om comfortabel op uw rug te liggen op een hoger niveau of om ’s nachts onder uw bult te plaatsen voor ondersteuning.

3. Vulling
Als je al eens een kussen hebt gekocht, dan weet je dat er veel verschillende vullingen zijn – en dat is bij zwangerschapskussens niet anders. Hier is een algemene lijst van de opties die u tegenkomt tijdens het winkelen:

Traagschuim
Polyester vezels
Lucht (opgeblazen)
Microkorrels
Wol
Kapokvezels (pluisjes van zaaddozen van een regenwoudboom)
Stof

4. Prijs

Net als al het andere over zwangerschapskussens, kunnen de prijzen echt variëren, afhankelijk van wat u zoekt. Wees voorbereid om minstens $20 tot $30 uit te geven voor een kussen. Hogere kussens voor het hele lichaam kunnen meer dan 100 dollar kosten.

5. Trimester & slaaphouding
Het trimester waarin u zich bevindt en de houding waarin u slaapt gaan hand in hand bij het kiezen van een zwangerschapskussen.

Voor buikslapers kan de strijd rond het slapen gaan al in het eerste trimester beginnen, wanneer pijnlijke borsten uw gebruikelijke slaaphouding ongemakkelijk kunnen maken.

Als je in het tweede trimester nog steeds op je rug slaapt, is het tijd om van houding te veranderen, omdat het gewicht van je uitdijende middel je bloedsomloop in gevaar kan brengen. En in het derde trimester, zelfs als je van nature het liefst op je linkerzij slaapt, wat de ideale positie is tijdens de zwangerschap, kan het gewicht van je bult – in combinatie met de toegenomen laxiteit in je gewrichten als je lichaam zich voorbereidt op de bevalling – leiden tot ernstige pijnen en pijn.