Fgenet
Image default
Aanbiedingen

Zomer schoonmaak tips – verwijder uitwerpselen van vogels

tweedehands auto belgie kopen

auto verkopen 

tweedehands auto

 

We hebben de temperatuur van de zon en de zomer lange tijd verlaagd, maar nu het eindelijk zover is, kunnen we niet anders dan klagen. Tropische temperaturen zijn schadelijk voor de lak van onze auto’s. Voor autolakken is warmte zelf geen groot probleem. Aan de andere kant is de combinatie van hitte en insecten, hars en uitwerpselen van vogels schadelijk. Deze vuildeeltjes kun je het beste zo snel mogelijk verwijderen om blijvende schade aan je lak te voorkomen. Om je te helpen, geven we je een aantal handige tips voor het schoonmaken van de zomer.

Pas op voor vogels …

Bij warm weer vormen vogels een echte bedreiging voor je verf. Uitwerpselen van vogels kunnen doffe plekken in de verf veroorzaken. Dit komt omdat de verf uitzet in de hitte. ‘S Nachts kromp de verf weer, maar de uitwerpselen van vogels verstoorden het krimpproces en vormden donkere vlekken op de ontlasting. Om dit te voorkomen kun je het beste zo snel mogelijk de ontlasting verwijderen. Gebruik hiervoor een hogedrukspuit. Als u er geen bij de hand heeft, gebruik dan een natte spons of doek om de verf voorzichtig schoon te vegen. Wat u niet moet doen, is vegen. Uitwerpselen van vogels bevatten stenen en zand en je hebt de carrosserie bekrast door te wrijven. Na het reinigen wordt de auto behandeld met was om een ​​extra beschermende verflaag te creëren. Als de verf nog steeds wordt ingeslikt door uitwerpselen, kunt u de auto poetsen. Daarnaast kunnen de gebreken in de verf worden verwijderd om de verf weer te laten glanzen. Soms is de lak te beschadigd om te polijsten. In dit geval is sproeien de enige manier om de donkere vlekken te verwijderen.

insect…

Zelfs als uw auto in de zomer niet wordt gebombardeerd door vogels, kunt u een zwakke vlek in de lak achterlaten. Uit een onderzoek in Nederland blijkt dat gemiddeld elke tien kilometer twee insecten op ons kenteken sterven. In totaal worden er maandelijks 133 miljard insecten aangevallen. Je denkt misschien dat het jammer is voor die dieren, maar jammer voor je auto. Dergelijke insectenbegraafplaatsen kunnen ook een schadelijk effect hebben op verf.

De meeste insecten sterven op het kenteken van de auto, de voorbumper, de motorkap of de voorruit. De hitte verbrandt de resten van deze insecten in de verf. Daarom wordt aanbevolen om onmiddellijk insecticiden en hogedrukreinigers te gebruiken om dode insecten te verwijderen. Vervolgens kunt u het resterende residu voorzichtig verwijderen met een natte spons of doek. Voordat u de auto gaat wassen, kunt u ook een speciaal kleiblok gebruiken om dode insecten te verwijderen. Je bevochtigt het kleiblok en veegt vervolgens voorzichtig de insecten op de auto om ze te verwijderen. Hier merk je misschien ook dat deze plekken te laat zijn en dat deze kwetsbaarheden te veel schade hebben aangericht. Toch kunt u de auto poetsen of, als dit niet werkt, hem spuiten.

Wasu-hars

Boomhars, nog een moordenaar in de zomer. In de zomer vind je misschien een plekje in de schaduw. Als de auto echter onder een boom wordt geplaatst, bevindt deze zich mogelijk onder de kleverige laag boomhars of meloen.  Honingdauw is minder schadelijk dan hars en kan worden verwijderd met warm water, shampoo en spons. Voordat u een harsverwijderaar gebruikt of de auto met klei aan de auto plakt, kunt u het beste met water en zeep controleren of honingdauw wordt verwerkt. Uit de omgeving kunt u meestal afleiden of uw auto echt wordt aangetast door de hars. De hars komt alleen van pijnbomen. Om de schadelijke effecten van boomhars te voorkomen, kunt u de auto na het wassen van de auto het beste behandelen met wasproducten.

Niet in de zon!

Ook als je niet gestoord wordt door bovenstaande lakdeskundigen, is het het beste om je auto in de zomer regelmatig te wassen. Ook stof, woestijnzand en pollen blijven aan uw auto kleven. Het vuil is onschadelijk voor uw verf en kan gemakkelijk worden weggespoeld, maar het vermindert het zicht en beïnvloedt uw veiligheid. We raden u aan om uw auto ’s ochtends of’ s avonds in de zomer te wassen. Op die momenten neemt het licht niet af. Je auto wassen op een zonnige plek is geen goed idee, want je auto droogt veel sneller en heeft strepen. Mocht u overdag toch uw auto moeten wassen, zoek dan een plekje onder de schaduw op, bijvoorbeeld onder de carport. Uitwerpselen van vogels, dode insecten en harsen zijn onvermijdelijk. Wat als uw auto ernstig vervuild is?

Wij kunnen alle vragen voor u regelen en een redelijke prijs voor uw auto voorstellen!

https://auto-verkopen-belgie.com/nl/info/cataloguswaarde-auto-opzoeken-belgie/