Fgenet
Image default
Dienstverlening

Wat u moet weten voor u een bouwdroger gaat huren

Wanneer u een bouwdroger gaat huren, dient u op de hoogte te zijn van enkele belangrijke feiten. Kent u bijvoorbeeld de ideale temperatuur om te drogen. Bouwdrogers functioneren het best in een ruimte van 17 °C. We hebben het hier over de ideale situatie uiteraard. Indien 17 °C geen optie is, moet uw kamer wel minstens een temperatuur van 10 °C hebben. Om de ideale droogtemperatuur van 17 °C te bekomen, heeft u 40W/m³ nodig aan verwarming. Om een ruimte vorstvrij te houden, heeft u dan weer 15W/m³ nodig aan verwarming.

Hoelang moet chape drogen?

De droogtijd van uw chape is sterk afhankelijk van de dikte. U bent zich er dus maar beter van bewust hoeveel tijd uw chape nodig heeft. Van één tot vier centimeter rekent u het best ongeveer een centimeter per week. Bij vijf centimeter zult u wellicht al wat langer nodig hebben. U rekent het best op iets meer dan vijf weken. Voor zes centimeter mag u dan al meteen acht weken of langer incalculeren. U dient rekening te houden met de droogtijd bij het huren van een bouwdroger.

Werk met een specialist wanneer u een bouwdroger gaat huren

U zult het wellicht al doorhebben: er komt heel wat kijken bij het droogproces. Als u een bouwdroger gaat huren, is het essentieel om het juiste apparaat te kiezen, maar dat is niet evident. We raden daarom aan om samen te werken met een specialist zoals Uw Goedkoopste Bouwdroger uit Beervelde om een toestel te huren. Op die manier maakt u steeds de juiste keuze en heeft u een apparaat op maat. Een specialist kan bovendien ook een vochtmeting komen uitvoeren voor en na het droogproces. Een specialist zoals Uw Goedkoopste Bouwdroger uit Beervelde biedt een dergelijke service zelfs gewoon gratis aan. U merkt het, er zijn geen nadelen verbonden aan een samenwerking met een specialist. Als u toch liever zelf een toestel kiest, leest u best eerst alles over de beschikbare apparaten zodat u zeker een intelligente keuze maakt.