De dahlia en calla zijn een perfecte keuze voor iedereen. Deze bloemen beschikken over een aantal zeer interessante eigenschappen. Natuurlijk zorgen zij in de eerste plaats voor een prachtige, kleurrijke tuin. Dat is natuurlijk de primaire vereiste van bloemen: iets toevoegen aan je tuin. Maar de dahlia en calla zijn in sommige opzichten anders dan andere bloemen en dat maakt hen extra interessant. Voor veel mensen hebben deze bloemen nog een groot geheim en dat is namelijk dat ze in de zomer bloeien en niet, zoals de meeste bloemen, in het voorjaar. Dat maakt hen tot ware must haves, want na de bloeiperiode van de meeste bloemen wil je toch ook kunnen blijven genieten van een prachtige tuin?

Het geheim van de calla en dahlia

Wil je de calla of dahlia optimaal tot zijn recht laten komen in je tuin, dan kun je direct na de winterperiode aan de slag. Wie bollen van de dahlia of calla direct na de winter plant, wordt in de zomer beloond met prachtig bloeiende, kleurrijke bloemen. Het is belangrijk om te weten dat deze bloemen bloeien in de zomer. Het komt namelijk wel eens voor dat ze verkeerd worden gebruikt. Zo worden ze door mensen wel eens te vroeg of juist te laat geplant waardoor ze niet goed of zelfs helemaal niet tot bloei komen. Dat is een gemiste kans.

Zo zorg je bijna het hele jaar door voor een prachtige tuin

Wil jij zo lang mogelijk genieten van een prachtige tuin? Denk dan goed na bij welke bloemen je plant. Op sites als Bulbs4you kun je van allerlei bloembollen bestellen. Kies voor een mooie mix van lentebloeiers en zomerbloeiers en beloon jezelf met een tuin die van vlak na de winter tot aan het begin van de herfst bloeit. Zo geniet je lang van een tuin vol mooie bloemen.