Fgenet
Image default
Aanbiedingen

Waarom planten in de badkamer een goede keuze zijn

Planten hebben veel voordelen voor ons welzijn en zorgen voor extra decoratie. Waarom zou je die voordelen niet ook meenemen naar de badkamer? Een plek die vaak wordt vergeten in de plantenwereld. In deze blog bespreken we welke planten geschikt zijn voor de badkamer, waarom deze planten goed zijn voor ons en hoe je ze het beste kunt verzorgen.

Welke planten zijn geschikt?

Ten eerste is de badkamer de perfecte omgeving voor tropische en vochtminnende planten. Denk hierbij aan planten zoals varens, of een palm voor binnen. de alocasia, of de philodendron. Planten houden van vocht en de badkamer biedt dat, vooral na het douchen. Bovendien, in tegenstelling tot andere plekken in huis, is de badkamer vaak wat warmer en heeft het minder licht, wat gunstig is voor bepaalde plantensoorten.

Gezondheidsvoordelen

Niet alleen zijn planten in de badkamer decoratief, ze hebben ook nog eens gezondheidsvoordelen. Planten zorgen voor een betere luchtvochtigheid in de badkamer. Dit heeft als voordeel dat het de luchtkwaliteit verbetert en het onze ademhaling ondersteunt. Daarnaast hebben veel planten, waaronder de bekende Aloe Vera en de Sansevieria, ook luchtzuiverende kwaliteiten. Deze planten zijn in staat om de lucht te zuiveren van schadelijke stoffen en om koolstofdioxide om te zetten in zuurstof.

Hoe zorg je nu het beste voor je badkamerplanten? 

Omdat de luchtvochtigheid hoog is in de badkamer, is het belangrijk om te zorgen dat de planten voldoende water krijgen. Het is echter wel belangrijk om geen stilstaand water in de plantenpot te laten, omdat dit wortelrot kan veroorzaken. Zorg dus voor voldoende water doorloop en herhaal dit vaker in plaats van veel in één keer. Bij sommige planten kan het zijn dat er na enige tijd schimmel ontstaat op de bodem van de pot. Dit kan worden verholpen door de bovenste laag van de potgrond te vervangen. Het gebruik van hydrokorrels onderin de pot kan ook helpen om overtollig water te absorberen en zo wortelrot te voorkomen.

In de badkamer zijn planten niet alleen decoratief, maar ze dragen ook bij aan het verbeteren van de luchtkwaliteit en het ondersteunen van onze gezondheid. Het kiezen van de juiste planten en het juiste onderhoud is essentieel voor een gezonde plant. Dus, waar wacht je nog op? Voeg wat groen toe aan je badkamer en ervaar de voordelen zelf!

 

https://www.fleurdirect.nl/