Fgenet
Shopping / Home and Garden

Waar let je op bij de aanschaf van led tl armaturen?

Als je besluit over te stappen naar led tl armaturen, dan maak je een verstandige keuze. Niet alleen geeft led licht minder warmte af, led-lampen staan er ook om bekend dat ze veel langer branden dan andere, ‘gewone’, lampen. Vergelijk de branduren van een led-lamp maar eens met de uren die een gewone lamp het doet. Het verschil is enorm. Led brandt namelijk gemiddeld zo’n 50.000(!) (ja, je leest het goed, vijftig duizend!) uur, terwijl andere lampen gemiddeld zo’n 1200 uur licht geven. Daar zit nogal een verschil in. Led TL armaturen zijn dan dus wel iets prijziger in de initiële aanschaf, die investering haal je er dubbel en dwars weer uit. Led is ook een goed alternatief voor de gewone gloeilamp als het gaat over het rekening houden met het milieu. Omdat je dus veel minder Leds nodig hebt – en veel langer met een lamp doet – hoef je dus minder vaak een lamp te vervangen en dus minder vaak een lamp weg te gooien. Dit is goed voor het milieu en uiteindelijk ook voor de portemonnee.

 

Een of meerdere led tl armaturen aanschaffen

Als je wilt overgaan op led tl armaturen voor je verlichtingsplan, dan is het zaak eerst goed uit te zoeken wat je wilt en wat je verwacht van het licht. Zijn de armaturen voor een werkruimte of kantoor, of wil je de huiskamer of de slaapkamer ermee verlichten. Een led tl kan ook prima in de badkamer of andere ‘natte’ ruimte bevestigd worden. Er zijn speciale led tl armaturen die waterdicht zijn.

 

De juiste verlichtingskeuze maken

De plaats waar de lamp komt te hangen is zeker bepalend voor het soort licht dat je wilt gaan gebruiken. Het moge inmiddels wel bekend zijn dat warm, gelig licht niet geschikt is in een kantoorruimte en dat juist hard, wit licht helemaal niet zo gezellig is in de woonkamer of in de slaapkamer. Het is dus verstandig om te kiezen voor wat harder, scherper licht in ruimtes waar je je moet concentreren of waarin je werkt. Wil je het echt gezellig maken, bijvoorbeeld in de woonkamer, dan kies je voor geel licht. Dit straalt warmte uit. Ook de plek waar je een lamp hangt, is bepalend. En of het licht wel of niet gedimd kan worden. Een leeslamp bijvoorbeeld, hangt idealiter wat hoger of is een staande lamp in de leeshoek, en kan worden gedimd. Op die manier kun je de lamp hoger draaien en dus meer licht genereren als je zit te lezen. Op andere momenten dim je het licht, waardoor het een gezellige sfeer geeft in de leeshoek. Je kunt tegenwoordig zelfs led tl verlichting in laden zetten, waardoor je direct licht hebt als je een lade open doet. Op die manier is het zoeken naar een bepaald dossier of een bepaald kledingstuk ineens een stuk makkelijker (en ook nog eens een stuk leuker). Wees echter wel voorzichtig me de plaatsing van tl led armaturen op ongebruikelijke plaatsen.

Meer info nodig? Kijk dan eens bij aanbieders van led tl armaturen zoals Lichtparter.nl