Fgenet
Shopping / Home and Garden

Voedselthermometer

Een voedselthermometer voor de horeca wordt ingezet voor het verplichte meten en registreren van temperatuur. Temperatuurregistratie is een belangrijke pijler binnen diverse richtlijnen zoals HACCP en de hygiënecode voor de horeca. Een betrouwbare voedselthermometer voorzien van ISO-kalibratiecertificaat moet bijdragen aan het waarborgen van voedselveiligheid, proces- en productveiligheid. De richtlijnen beschrijven het gehele proces van inkoop en ontvangst tot opslag, verkoop en transport van levensmiddelen. Gedurende het gehele proces speelt temperatuurregistratie een belangrijke rol. Om de voedselveiligheid te borgen is het voor een horeca ondernemer noodzakelijk om voor het bereiden, in/terugkoelen, bewaren en transporteren van voedingsmiddelen een betrouwbare voedselthermometer te gebruiken, zoals de Ebro thermometer.

Low cost voedselthermometer

Zoekt u een low cost voedselthermometer? Dan is de Ebro TLC 700 voedselthermometer een uitstekend instrument om te gebruiken bij het uitvoeren van insteekmetingen. De voedselthermometer voldoet aan de richtlijnen van HACCP, IFS, BRC en ISO22000. De thermometer voldoet bovendien aan de richtlijnen van de hygiënecode voor de horeca. De TLC 700 is geschikt om te gebruiken tijdens transport en goederenopslag.

Zoekt u een voedselthermometer met een dubbele functie? Dan is de TLC 730 voedselthermometer een uitstekend alternatief. De thermometer beschikt over zowel een infrarood optiek als insteekvoeler. De infrarood optiek kan gebruikt worden voor controle op inkomende goederen. De insteekvoeler kan ingezet worden bij insteek- en dompelmetingen.

Digitale temperatuurregistratie versus de voedselthermometer

Door het handmatig monitoren van temperatuur nog te vaak aan de aandacht ontsnapt komen veel ondernemers onnodig in de problemen, omdat niet voldaan wordt aan de hygiënevoorschriften. Dit proces kan vereenvoudigd worden door gebruik te maken van een online temperatuurregistratie systeem. Een systeem dat de temperatuur automatisch opslaat in de cloud en bovendien 24/7 inzichtelijk gemaakt wordt in een persoonlijk portaal. Bij controles is een automatisch registratie systeem ideaal, omdat bij controles direct documenten uitgedraaid kunnen worden waarmee aangetoond kan worden dat men voldoet aan de gestelde eisen. Een voedselthermometer is in eerste instantie natuurlijk goedkoper bij aanschaf. Bovendien is de drempel vaak de installatie. Maar de eenvoudig te installeren temperatuurregistratie systeem TempCube maakt het de horeca ondernemer zoveel makkelijk om te voldoen aan de richtlijnen voor temperatuurregistratie.

https://webshop.gullimex.com/nl-NL/Webshop/Producten/Food/Thermometers.aspx