Fgenet
Image default
Electronica en Computers

Zorg voor nauwkeurige metingen met een betrouwbare afstandssensor

Met behulp van een betrouwbare afstandssensor van DIS Sensors kunt u zeer betrouwbare metingen verrichten. Of het nu op een bouwplaats is of ergens anders. Op de bouwplaats wordt veelvuldig gebruik gemaakt van digitaal meten. De tijd dat de bouwvakkers met de duimstok of het meetlint in de weer waren is al heel lang geleden. Nu wordt er digitaal gemeten en dat is veel nauwkeuriger. Dat begint al bij het bepalen waar de heipalen de grond in moeten. Vervolgens moet worden bepaald waar de fundering precies moet komen. Ook daarbij komt de afstandssensor goed van pas. De muren worden opgetrokken, dankzij de sensor precies op de juiste plaatsen. Een huis bouwen gaat daarom vandaag de dag ook een stuk sneller dan pakweg 30 jaar geleden.

Niet alleen de bouw gebruikt de afstandssensor

Heeft u zichzelf wel eens afgevraagd hoe het mogelijk is om een snelweg van secure belijning te voorzien? Of hoe er te werk wordt gegaan als een voetbalveld moet worden voorzien van de juiste belijning voor een eerlijke wedstrijd? Hiervoor wordt een afstandssensor gebruikt. Die meet precies uit waar de penaltystip moet komen en waar het 16 metergebied begint. Ook op een atletiekbaan wordt de sensor ingezet om de banen voor de hardloopwedstrijden correct aan te leggen. Vroeger was dat allemaal handwerk en nam het dagen in beslag. Nu gaat het een stuk sneller met dank aan de techniek.

Wie maakt deze handige afstandssensoren?

Een afstandssensor met een nauwkeurigheid die als het moet tot op de millimeter gaat kunt u bestellen bij DIS Sensors. Dit in België gevestigde bedrijf heeft hier zeer ruime ervaring mee. Zij bouwen standaard sensoren maar leveren daarnaast ook maatwerk op bestelling. Wanner u zich buiten België bevindt kunt u een beroep doen op één van de distributeurs. Op de website vindt u een overzicht per land.

https://dis-sensors.com/be-nl/