De afvoerdroger is de minst zuinige wasdroger van dit moment. De maatschappij eist steeds vaker producten die zuinig zijn. In dit artikel gaan we kijken of de warmtepompdroger uit zou kunnen sterven. Welke oorzaken het precies zou hebben staan hieronder.

Afgeschaft door de regering

De regering van Nederland, Europa en de leiders van de wereld doen er veel voor om de wereld milieu bewuster te maken. Ze leggen steeds meer restricties op aan apparatuur. Bepaalde producten worden afgeschaft omdat deze gewoon niet goed voor het milieu zijn. Het is geen gekke gedachte dat de luchtafvoerdroger nog eens afgeschaft gaat worden. Deze restrictie op de droogtrommel zal dan waarschijnlijk wel opgelegd worden door de Nederlandse overheid. Momenteel is de warmtepompdroger al een stuk groter maar als dit verschil nog groter word is de kans erop groter.

 

Zuiniger alternatief

Het voordeel aan de luchtafvoerdroger is dat hij goedkoop is. Het is alleen niet onoverkoombaar dat er nog nieuwe technieken ontwikkelt worden om de was zuinig droog te maken. Als een van deze nieuwe technieken dan minder geld kost en daardoor kan concurreren met de Afvoerdroger op prijs zit de kans er in dat de afvoerdroger het op moet geven.

Meer bewustzijn

Een andere mogelijkheid is de bevolking die op grootste schaal andere normen en waarde krijgen. Als het zeer asociaal beschouwd zou worden om een luchtafvoerdroger te hebben zou de afnamen extreem dalen. Dit zou ervoor kunnen zorgen dat producenten besluiten niet meer aan Nederland te leveren of ze helemaal niet meer te maken. De kans dat dit gaat gebeuren is echter wel niet heel groot. Zeker niet op de korte termijn.

Het alternatief van dit moment

Op dit moment is het beste alternatief voor een afvoerdroger de warmtepompdroger. Deze is een heel stuk zuiniger en gebruikt een hele andere soort techniek. Het voordeel is ook dat hij niet aangesloten hoeft te worden op het ventilatiesysteem van het huis. Je zal echter wel de condensbak elke droogbeurt moeten legen. Naast dat de warmtepompdroger een stuk zuiniger is. Scoort hij ook uit testen over het algemeen een heel stuk beter.

http://droger-kopen.nl/beste-afvoerdrogers/