Wie ledverlichting zegt, zegt meteen ook trafo’s. Sommige ledverlichting werkt op 230 Volt, maar dit is niet altijd het geval. Daarom is het ook goed om weten dat er waterdichte LED trafo’s bestaan. Zo kunt u ook voor buitenverlichting ervoor zorgen dat uw ledverlichting die op 12 Volt werkt constant kan blijven branden zonder haperingen of gevaar voor doorbranden van de zekeringen. Maar waarom zou u kiezen voor Waterdichte LED trafo’s?

Kiezen voor Waterdichte LED trafo’s

Ook voor buitenverlichting kiezen we steeds meer voor led. Dit betekent dat ook voor buitenverlichting trafo’s of transformatoren een noodzaak geworden zijn. Soms kunt u zich redden door de trafo’s binnen te zetten. Maar, dit is niet altijd mogelijk. Met verlengdraden werken is niet alleen lastig, het is ook niet altijd veilig. Het is namelijk meer dan eens gebeurd dat iemand een ongeluk kreeg door over een verlengkabel te struikelen. U kunt nog zo voorzichtig zijn, maar het gebeurt wel degelijk sneller dan u denkt. Daarom is het echt wel noodzakelijk dat u een transformator gebruikt die ook buiten gebruikt kan worden. Om hier helemaal zeker van te zijn, kiest u het best voor de waterdichte LED trafo’s. Zo bent u er helemaal zeker van dat de trafo die u gebruikt tenminste bestand is tegen een regenbui. In ons land hebben we het weer namelijk niet voor het uitkiezen en u mag zeker het risico niet lopen dat uw trafo niet bestand is tegen een regenbui.

Waterdichte LED trafo’s en dimmers

De Waterdichte LED trafo’s van Leds-Depot kunnen een uitkomst bieden voor iedereen die een trafo nodig heeft voor ledverlichting en deze buitenshuis wil gebruiken. Met een ding moet u wel rekening houden. De Waterdichte LED trafo’s zijn niet geschikt om samen met dimmers of dimbare lichtbronnen te gebruiken. Hiermee moet u wel rekening houden bij de aanschaf van zowel uw verlichting als de trafo.

Verschillende wattages

Voor u Waterdichte LED trafo’s aankoopt, moet u nagaan hoeveel het totaal van de wattage van uw verlichting bedraagt. Niet iedere trafo kan namelijk hetzelfde wattage aan. Daarom werden er diverse waterdichte LED trafo’s ontwikkeld die bestand zijn tegen verschillende wattages. In ons gamma vindt u trafo’s voor 15 Watt, 30 Watt, 120 Watt en 200 Watt. Soms is het nodig om meer dan een trafo te gebruiken. Hou hier rekening mee bij het aankopen van zowel uw ledverlichting als uw Waterdichte LED trafo’s.

https://www.leds-depot.be/trafo