Zin in een weekendje België, maar geen idee van de beste Belgische hotelsteden? Hotelzoekmachine Trivago kwam deze week met de jaarlijkse ranglijst van beste hotelbestemmingen in België. Wat blijkt? Voor een succesvol weekendje moet u in het West-Vlaamse Ieper zijn!

Eerder deze week toonden we u al de beste hotelbestemmingen van Nederland en op onze eigen blog las u overde populairste hotelsteden ter wereld. De meest bekende hotelsteden in België – Brugge en Gent – moeten het afleggen tegen Ieper en het nabijgelegen Poreringe. Dachten wij Nederlanders dat Oostende ‘The place to be is’ bij onze Zuiderburen, hebben we het volgens Trivago helemaal mis. De kustplaats is namelijk terug te vinden op een negentiende plaats in deze prestigieuze ranglijst.

Andere grote steden als Antwerpen, Luik, Brussel en Namen hebben hebben geen grote indruk achtergelaten op de Belgische hotelgasten. Zij zijn terug te vinden op een respectievelijke 18e, 17e, 16e en 15e plek.

Beste hotelsteden van België

1. Ieper
2. Poperinge
3. Brugge
4. Gent
5. Kortrijk
6. Mechelen
7. Hasselt
8. Dinant
9. Durbuy
10. Leuven
11. Genk
12. Bergen
13. La Roche-en-Ardenne
14. Knokke-Heist
15. Namen
16. Brussel
17. Luik
18. Antwerpen
19. Oostende

Hotel Mons

Daarnaast was Mons (Bergen) de cultuurhoofdstad van Europa in 2015. Hierdoor was het heerlijk om eens een weekendje weg te gaan naar Mons! Bekijk daarom hier enkele mooie hotels in Mons en boek je weekendje weg!